Nieuws/Binnenland
2043378
Binnenland

Baasjes kapot van verdriet

Teckel Luna op gruwelijke wijze vermoord

De rugzak waarin Luna werd gevonden.

De rugzak waarin Luna werd gevonden.

DELFZIJL - Een teckel die al enige weken vermist was, is dinsdag in een met stenen verzwaarde rugzak gevonden in het water aan de Handelskade in Delfzijl. Het dier is doelbewust om het leven gebracht. Haar baasjes zijn inmiddels door medewerkers van de dierenambulance geïnformeerd. Ze zijn kapot van verdriet.

De rugzak waarin Luna werd gevonden.

De rugzak waarin Luna werd gevonden.

Tijdens het uitlaten in de omgeving van de volkstuintjes bij Biessum, in de buurt van het Groningse Delfzijl was hond Luna op 30 april weggelopen. Er werd druk gezocht naar de teckel, die dinsdag werd gevonden.

’Welke idioot doet nu zoiets!?’

„Machteloosheid, ongeloof, verdriet en vooral boosheid zijn de vier woorden die bij ons als team sinds gister door ons hoofd spoken!”, aldus Dogsearch Nederland op Facebook. „Haar baasjes zijn kapot van verdriet, een gestoorde gek heeft hun lieve Luna vermoord!! Welke idioot doet nu zoiets!?

De vrijwilligersorganisatie zegt lam geslagen te zijn door dit tragische nieuws. „We zullen de eigenaars in dit moeilijke proces bijstaan.”

Oproep

Mocht je informatie hebben over deze zaak dan is het verzoek om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.