Nieuws/Binnenland

Robby Hiel

AMSTERDAM - UPDATE 22:43 - Bij een ’incident’ voor het Centraal Station van Amsterdam zijn zaterdagavond rond 21.00 uur acht mensen gewond geraakt toen een automobilist op hen inreed. Van de gewonden zijn twee er ernstig aan toe. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Robby Hiel

Het plein voor het station werd urenlang afgezet met linten, maar is inmiddels weer vrijgegeven. Volgens de politie zou de bestuurder vermoedelijk onwel zijn geworden. Er waren ambulances ter plaatse en er was veel politie op de been.

Lorenzo Derksen

Eerder meldde de politie dat de bestuurder op een plek stond waar dat niet mocht. Toen hij werd aangesproken, ging hij er vandoor. ,,Verdachte gesproken. Lijkt niet te gaan om opzet maar een onwelwording, uiteraard doen we verder onderzoek om eea uit te sluiten”, twitterde de politie. De automobilist werd aangehouden en verhoord.

Klik hier voor een video.

De auto kwam tegen een muur van een metrostation tot stilstand. Het voertuig, dat een gebarsten voorruit heeft, is onderzocht met speurhonden en werd vervolgens weggesleept.

Lorenzo Derksen

Diverse tram- en buslijnen werden tijdelijk omgeleid. Volgens een woordvoerster van het vervoersbedrijf GVB is op last van de politie het Centraal Station ontruimd. Het station is inmiddels weer vrijgegeven. Het incident had geen invloed op het treinverkeer, zegt een woordvoerder van de NS.

Robby Hiel

Lees meer over