2045943
Binnenland

Bejaard zijn is een keuze

Hoezo oud? Nelly (89) waagt zich aan parachute

BRONBEEK - Stralend trekt ze haar ’springpak’ aan, terwijl ze op een wit stoeltje neergezet wordt, alle ogen op haar gericht. Nelly Singerling mag dan de 90 naderen, maar ze heeft een spectaculaire wens in vervulling zien gaan.

Singerling wilde eigenlijk nog eenmaal een ’static line’ sprong maken, en zocht contact met Defensie. Die wilde de 89-jarige niet alleen laten gaan, maar gaf wel toestemming voor een tandemsprong met kapitein Peter. „Ik zit niet bij de marinier op schoot, maar ik neem hem op mijn rug”, vertelt ze lachend, voorafgaand aan de sprong.

In 1947 begon de destijds 18-jarige Nelly als Marva (Marine vrouwenafdeling) bij de Verbindingsdienst. Ze maakte 19 zelfstandige parachutesprongen in die tijd; eerst in Limburg, later in Canada. En zoiets verleert nooit, vond Nelly. Bekijk haar avontuur:

Singerling woont op dit moment als 1e vrouw in militair tehuis Bronbeek. „Bronbeek voelt voor mij als een warm bad”, vertelt ze op de site van Defensie. „Ik word behandeld als een koningin, het voelt als een luxe hotel en dan beter.”