2046085
Buitenland
ExtraHet beste van De Telegraaf

Topkoks en kaasmakers in de clinch

Franse oorlog over camembert

Voorvechters van streekkazen zijn bang dat de camembert in een een ’ordinaire, zachte, kleverige brij zonder smaak’ dreigt te veranderen.

Voorvechters van streekkazen zijn bang dat de camembert in een een ’ordinaire, zachte, kleverige brij zonder smaak’ dreigt te veranderen.

PARIJS - Franse fijnproevers hebben een brandbrief geschreven aan Emmanuel Macron. Zij vragen de president aandacht voor ’s lands meest bekende kaas, de camembert. Ze zijn het er niet niet mee eens dat de ’ordinaire’ camembert die met gepasteuriseerde melk wordt gemaakt, straks hetzelfde kwaliteitslabel krijgt als de meer smaakvolle rauwmelkse variant.

Voorvechters van streekkazen zijn bang dat de camembert in een een ’ordinaire, zachte, kleverige brij zonder smaak’ dreigt te veranderen.

Voorvechters van streekkazen zijn bang dat de camembert in een een ’ordinaire, zachte, kleverige brij zonder smaak’ dreigt te veranderen.

Franse fijnproevers hebben een brandbrief geschreven aan Emmanuel Macron. Zij vragen de president aandacht voor ’s lands meest bekende kaas, de camembert. Ze zijn het er niet niet mee eens dat de ’ordinaire’ camembert die met gepasteuriseerde melk wordt gemaakt, straks hetzelfde kwaliteitslabel krijgt als de meer smaakvolle rauwmelkse variant.

Verder lezen?

Maak een account aan en lees alle Telegraaf Extra-artikelen nu tijdelijk helemaal gratis.

Het is makkelijk en in 1 minuut geregeld!

Heb je al een account? Log hier dan in!