Nieuws/Buitenland
204665937
Buitenland

16 gewonden bij explosie in Zweedse Göteborg, mogelijk opzet in het spel

Göteborg - Zestien mensen zijn dinsdag gewond geraakt bij een explosie in een gebouw in het Zweedse Göteborg. Vier van hen raakten zwaargewond. Er is mogelijk opzet in het spel, melden autoriteiten.

Een ontploffing zorgde dinsdagmiddag voor meerdere branden in het gebouw waardoor dat snel gevuld werd door een witte, indringende rook. Pas tegen het begin van de namiddag hadden de hulpdiensten de brand onder controle.

Minister van Binnenlandse Zaken, Mikael Damberg, sluit niet uit dat criminelen bij het incident zijn betrokken. Dat zei hij tijdens een persconferentie samen met premier Stefan Löfven.

Stadsbendes

Volgens de regiokrant Göteborgs Posten zou in het gebouw een agent wonen die onlangs getuigde in een rechtszaak tegen stadsbendes. De oorzaak van de explosie is volgens de politie nog niet bekend, maar een natuurlijke oorzaak lijkt zeer onwaarschijnlijk aangezien de wijk niet op een gasnetwerk is aangesloten.

Ook schrijft Götenborgs Posten dat er een explosief zou zijn aangetroffen bij de ingang. Deze werkwijze werd de afgelopen jaren wel vaker gebruikt als afrekening binnen het maffiamilieu.

Zestien mensen raakten gewond door de explosie en de branden die daarna ontstonden. Ze werden allen naar het universitair ziekenhuis in Göteborg overgebracht. Drie vrouwen en één man zijn ernstig gewond.