Nieuws/Buitenland
2047283
Buitenland

Politie Maleisië doorzoekt woning oud-premier

Najib Razak.

Najib Razak.

KUALA LUMPUR - De Maleisische politie heeft de woning doorzocht van oud-premier Najib Razak, die deze maand de verkiezingen verloor. Politiemensen namen onder meer handtassen, kleren en andere persoonlijke bezittingen mee, zei de advocaat van de politicus.

Najib Razak.

Najib Razak.

De politie ging de woning binnen nadat Najib was teruggekeerd van een bezoek aan de moskee. „Ze doorzochten het hele huis. Misschien waren ze op zoek naar documenten of iets vergelijkbaars”, zei de advocaat. Hij stelde dat niets noemenswaardigs is aangetroffen, al namen de agenten wel meerdere dozen met spullen mee.

Een hoge politiefunctionaris zei dat ook andere plaatsen worden doorzocht die in verband zijn gebracht met Najib. Het is nog onduidelijk waar de autoriteiten naar op zoek zijn. De advocaat van Najib zei dat de politie aangaf dat mogelijk sprake was witwaspraktijken.

Najib is ook in verband gebracht met vermeende misstanden rond staatsfonds 1MDB. Uit dat fonds zouden miljarden zijn verdwenen. De advocaat van de voormalige leider zei dat die kwestie niet ter sprake is gekomen tijdens de inval.