Nieuws/Binnenland
2048366
Binnenland

Buurtbewoners geschokt na steekincident

’Zo ga je nog niet met een dier om’

BREDA - Buurtbewoners van de Bredase Klaverweide zoeken elkaar donderdagochtend geschokt op om over het steekincident van woensdagavond te praten. Een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet werd doodgestoken voor een flat in die straat, vermoedelijk door haar 42-jarige (ex-)vriend die daar woonde.

De politie gaat uit van een incident in de relationele sfeer, maar of de twee nog een relatie hadden of exen van elkaar waren, is niet bekend. Daarnaast bevestigt een woordvoerder dat de aangehouden man van Syrische afkomst is.

Toegetakeld

Eén buurtbewoonster heeft het incident zien gebeuren. Zij woont recht tegenover de flat en zag hoe een man een vrouw meerdere keren stak. „We zijn natuurlijk geschrokken.” De rest van de straat is donderdagochtend ook nog geschokt. Een ouder echtpaar, dat in de rij tegenover de flat woont, zegt de 42-jarige man die is aangehouden te kennen.

„Hij woonde hier nu zeker twee jaar, zij niet maar was er wel dikwijls. Hij groette mij regelmatig vriendelijk, dit had ik nooit verwacht. Zo ga je nog niet met een dier om”, aldus de man van het echtpaar. De 42-jarige vrouw zou met flink wat messteken zijn toegetakeld, zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Het bizarre aan het verhaal is dat de man na de steekpartij gewoon is blijven staan. „Hij wachtte tot de politie kwam en ging toen gelijk liggen”, aldus een buurtbewoner.

’Asociale huur’

De bewuste flat waarvoor het incident gebeurde en de man zou wonen, staat er sowieso niet goed op bij de buurtbewoners. „Daar wordt van alles bij elkaar gestopt. Van alle mensen werken er misschien drie of vier. Dat is geen sociale huur, maar asociale huur. We zien daar de gekste dingen, hebben ook weleens van een buurman gehoord dat een man zijn vrouw in haar blote kont middenin de nacht door de flat joeg”, aldus een buurtbewoner, die tevens een garage onderin de flat huurt.

„Deze flat zou echt aangepakt of grondig verbouwd moeten worden. De woningcorporatie lijkt nu wel te denken: laten we daar maar iedereen bij elkaar proppen, voor wie we nergens anders plek hebben. Wij wonen hier al 50 jaar, maar zien het echt achteruit gaan.” Woningcorporatie WonenBreburg spreekt die visie tegen, maar zegt wel aan de slag te gaan met dit soort geluiden. Ze zien dit incident als ’een heel trieste, opzichzelfstaande gebeurtenis’.

Verder melden bewoners dat het een buurt is waar vrij weinig gebeurt. Maar als er iets aan de hand is, gaat het bijna altijd om een incident rondom of in die flat.