2051763
Binnenland

Vrouw met meerdere messteken om het leven gebracht

Gruwelijke steekpartij schrikt Breda op

Na het drama praten enkele agenten na.

Na het drama praten enkele agenten na.

Buurtbewoners, hulpverleners en de burgemeester van Breda zijn geschokt door het gruwelijke misdrijf dat woensdagavond heeft plaatsgevonden in de stad. Een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet werd rond 18.30 uur met meerdere messteken om het leven gebracht in de Klaverweide, middenin een woonwijk en voor een flat. Buren zochten elkaar gisteren op om hun verhaal te delen.

Na het drama praten enkele agenten na.

Na het drama praten enkele agenten na.

Een 15-jarige jongen uit de buurt zag het misdrijf deels gebeuren. „Die vrouw lag op de grond en ik zag hoe die man een mes meerdere keren in haar zij stak. Ik ben heel erg geschrokken, maar probeer er niet te veel aan te denken”, vertelt hij. Hij woont tegenover de flat aan de Bredase Klaverweide.

Een 42-jarige man met een Syrische achtergrond, die in de flat zou wonen, werd aangehouden. De politie zegt dat de oorzaak gezocht moet worden in de relationele sfeer. Of de twee nog steeds een relatie hadden of ex-partners waren, is niet bekend.

Buurt geschokt

Buurtbewoners zijn in ieder geval hevig geschokt. Een oudere man die ook in de rij tegenover de flat woont, weet wie de verdachte is. „Hij woonde hier nu zeker twee jaar, zij kwam hier niet vandaan maar was er wel dikwijls. De vermoedelijke dader groette mij regelmatig vriendelijk, dit had ik nooit verwacht. Het is echt onwezenlijk, zo ga je nog niet met een dier om.”

Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het bizarre aan het verhaal is dat de man na de steekpartij gewacht heeft op de politie. „Toen de politie er was, is hij gelijk gaan liggen”, aldus een ooggetuige.

Paul Depla, de burgemeester van Breda, noemt het ’een dramatisch incident’. „Voor de nabestaanden, maar ook de vele ongewilde getuigen. Ik heb met enkele hulpverleners gesproken en op die professionals had het al een flinke impact, ik kan me dus goed voorstellen dat het voor de omwonenden vreselijk moet zijn geweest.”