Nieuws/Binnenland
2052068962
Binnenland

Agent krijgt drie jaar na mishandeling bij Rotterdamse trouwstoet eervol ontslag

Gert Jan de Jonge

Gert Jan de Jonge

De politieagent die in 2019 bewusteloos werd geslagen bij een trouwstoet en blijvend letsel opliep, is eervol ontslagen. Dat meldt RTV Rijnmond. Toch wil hij zich er niet bij neerleggen dat het over is.

Gert Jan de Jonge

Gert Jan de Jonge

Gert Jan de Jonge werd op de bewuste dag gepasseerd door een wild toeterende trouwstoet. Hij werd bijna aangereden toen hij ze hierop aansprak. Hij dwong de auto’s om aan de kant van de weg te parkeren. Nog voordat hij veel kon doen, werd hij door Sahid. B. van achteren neergeslagen.

Drie jaar later kan hij maar moeilijk beseffen dat zijn oude klasgenoten nu carrièrestappen aan het maken zijn. Zelf droomde hij ervan om door te groeien binnen de politie. Die dromen zijn nu onhaalbaar, weet hij. En dat doet pijn. „Want zeg nou zelf: 42 is te jong om thuis te zitten”, zegt hij in gesprek met de omroep.

Hoofdpijn

De afgelopen drie jaar heeft hij het grootste gedeelte van zijn tijd hoofdpijn. Ook kan hij geen tv meer kijken omdat hij snel te veel prikkels krijgt. Daarom draagt hij een koptelefoon, en indien nodig, oortjes om geluiden te dempen. En hij heeft zijn benzineauto ingeruild voor een stille elektrische. Maar zelfs dat is niet genoeg: regelmatig reist hij naar stille oorden om tot rust te komen.

Toch wil hij later nog kunnen werken en hij wenst de banden met de politie warm te houden. „Ik wil me er niet bij neerleggen dat het over is. Ik heb de droom nog iets te kunnen doen”, aldus De Jonge. Hij blijft hopen op betere tijden.