Nieuws/Binnenland
2052243569
Binnenland

OM vervolgt man na doodrijden overvaller

Randweg in Arnhem

Randweg in Arnhem

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie gaat een 37-jarige Arnhemmer vervolgen, omdat hij een overvaller zou hebben doodgereden waar hij in een bestelbusje achteraan was gegaan. Vlak daarvoor was de overvaller de woning van de 37-jarige man aan de Limburgsingel binnengedrongen, waarbij hij op de bewoner had geschoten.

Randweg in Arnhem

Randweg in Arnhem

De fatale aanrijding gebeurde in de avond van 30 maart 2017 op de Randweg in Arnhem. De overvaller was weggerend bij de woning en werd dood gevonden in de berm.

Het OM gaat de Arnhemmer vervolgen voor doodslag, omdat uit onderzoek is gebleken dat hij op de overvaller is ingereden. De man heeft volgens het OM daarmee een strafrechtelijke grens overschreden, ook al was hij zelf in zijn eigen huis overvallen en beschoten. De verdenking is zo ernstig en de omstandigheden zijn zo uitzonderlijk, dat het OM de zaak wil voorleggen aan de rechter.

Het besluit van het OM komt 2,5 jaar na de gebeurtenis. Het duurde volgens een woordvoerder geruime tijd vanwege allerlei onderzoeken naar de omstandigheden en het letsel, onder meer door het forensisch instituut NFI.

Het is nog niet bekend wanneer het proces wordt gehouden.