Nieuws
2052576
Nieuws

Ralph & Russo maakten ook doorschijnende verlovingsjurk van 75.000 dollar

Hoe gewaagd wordt Meghans bruidsjurk?

Deze bruidsjurk was dit jaar het slotstuk van de show van Ralph & Russo.

Deze bruidsjurk was dit jaar het slotstuk van de show van Ralph & Russo.

Wat heeft ze aan? De spanning rond de keus van Meghan Markle voor dé bruidsjurk van het jaar bereikt het kookpunt. De bookmakers draaien overuren, het verantwoordelijke modehuis vast ook en iedereen let op elke mogelijke hint. Zeker is dat Meghan minder degelijk voor de dag zal komen dan schoonzus Kate zeven jaar geleden.

Deze bruidsjurk was dit jaar het slotstuk van de show van Ralph & Russo.

Deze bruidsjurk was dit jaar het slotstuk van de show van Ralph & Russo.

De naam van de designer van de bruidsjurk wordt pas onthuld als de aanstaande koninklijke bruid haar eerste stapjes zet uit de auto op weg naar de St George’s Chapel bij Windsor Castle. Maar op nummer 1 bij de bookmakers staan Ralph & Russo, de makers van haar verlovingsjurk. Deze doorschijnende zwarte robe, waarbij de borduursels te expliciete details verborgen, kostte 75000 dollar en werd internationaal goed ontvangen. Angst dat de bruidsjurk te spannend zal worden, wordt in Engeland overigens weggewuifd. Queen Elizabeth moet immers altijd haar goedkeuring geven.

Afleidingsmanoeuvre

De speculaties rondom de jurk worden gevoed door allerhande observaties. Zo is er bijvoorbeeld ivoorkleurige stof gesignaleerd bij zijdeleverancier Joel & Sons Fabrics met daarop eveneens het label Ralph & Russo. En begin mei werd er op de Royal School of Needlework (die ook de jurk van Kate Middleton borduurde) een delegatie van hetzelfde Australische modemerk betrapt. Of lag dit er te dik bovenop en heeft de bruid haar bevriende ontwerpers ingezet om een afleidingsmanoeuvre op touw te zetten?

Andere veelgenoemde favorieten zijn het huis Erdem als tweede, dat (is dat een teken?) net een nieuwe PR-manager heeft benoemd en Christopher Bailey van Burberry als derde. Maar ook het modehuis van Alexander McQueen is nog niet uitgesloten. Kate Middleton trouwde in 2011 eveneens in een jurk van hun hand. En de namen van Elie Saab, Roland Mouret, Jenny Packham en Inbal Dror vallen in Engeland. Wie het in ieder geval niet zijn, weten we intussen wel. Zo heeft Victoria Beckham gezegd niet gevraagd te zijn: „Ze droeg ooit wel een jumper van mijn werk.” En ook ontwerpster Vera Wang ontkende publiekelijk voor Meghan aan de slag te gaan. Intussen gaat het gokken bij de bookmakers door. Hoewel bookmaker Betfair het gokken op Alexander McQueen heeft stopgezet omdat dit volgens hen de spuigaten uitliep.

Prins Harry en Meghan Markle op een officiële verlovingsfoto. Meghan draagt een japon waarvan het lijfje doorschijnend is, op strategische plaatsen geborduurd.

Prins Harry en Meghan Markle op een officiële verlovingsfoto. Meghan draagt een japon waarvan het lijfje doorschijnend is, op strategische plaatsen geborduurd.

Het atelier van het designersduo op nummer één, de Australiërs Tamara Ralph en Michael Russo, bestaat sinds 2007. Hoewel het raar lijkt dat ze Australisch zijn, is dit merk nogal ingeburgerd in Engeland. Ze hebben zelfs hun eigen boetiek in het chique warenhuis Harrods. Meghan is fan. Het leuke is daarbij dat Ralph en Russo een confectielijn hebben zodat het straks voor het grote publiek ook mogelijk zal zijn om iets van hen te kopen. Ze gelden als een rijzende ster in Londen! De stijl van het modehuis is niet te overdreven maar wel van hoge kwaliteit en wordt gekenmerkt door bijzondere elementen en het gebruik van zeer luxe materialen.

Twee

Volgens de kenners zal er in ieder geval sprake zijn van twee jurken: een opvallende, voor de ceremonie en eentje voor het feest erna. Dat is een model waarin Meghan zich goed zal kunnen bewegen als ze nog een dansje mocht wagen met Harry.

Daarbij wordt gedacht aan een Britse (Australische) jurk én een Amerikaanse jurk aangezien Meghan uit de VS komt. Een tipje van de sluier heeft Meghan misschien zelf al wel onthuld in maart 2016, toen ze nog niet samen met Harry was. Tijdens een interview met het blad Glamour zei ze toen: „Ik hou van klassieke bruidsjurken met een moderne twist en daarbij heb ik een voorkeur voor subtiel romantisch.”

Daarnaast gaf ze aan dat haar favoriete jurk op die van Carolyn Bessette Kennedy zou kunnen lijken: een zijden gladde jurk van het label Narciso Rodriguez. Wat we overigens ook zeker weten is dat de schouders in de kapel volgens het protocol bedekt moeten zijn dus ofwel er moeten mouwen aan de jurk zitten of ze zal een stola dragen.

De uitverkoren couturiers hebben naar verluidt ook vandaag nog een doorpas voor de trouwjurk gevraagd. Meghan is zoveel afgevallen dat de veelbesproken robe tussentijds steeds weer is aangepast. Men wil zeker zijn dat hij morgen perfect zit.