2052622
Buitenland

Achtervolging mensensmokkelaars op snelweg wordt peutertje fataal

Mawda

Mawda

BRUSSEL - Gewetenloze mensensmokkelaars hebben bij een wilde achtervolging door de Belgische politie een tweejarig meisje buiten het autoraam gehangen in de hoop dat de politie de achtervolging op hun bestelbusje zou staken. Dat bleek tevergeefs. In een tragisch einde botste het vluchtende bestelbusje op een voorligger. De peuter kwam daarbij om het leven.

Mawda

Mawda

Het ongeluk vond woensdagnacht plaats nadat de Belgische snelwegpolitie een veel te zwaar beladen bestelwagen ontdekte op de E42 bij Maisières. Toen die de Peugeot Boxer naar de kant wilde dirigeren, gaf de chauffeur vol gas. Daarna werden alle stoptekens genegeerd.

Dieptepunt van de achtervolging was het incident waarbij het meisje buiten het raam werd gehouden. Op het moment van de botsing was het meisje echter weer in de auto waar ze later dood werd aangetroffen. Volgens The Guardian heette ze Mawda en vluchtte ze met haar ouders en haar broertje richting het Verenigd Koninkrijk.

Autopsie

Volgens de agenten leefde het kind nog toen ze uit het raam werd gehouden. Een autopsie zal de doodsoorzaak moeten bepalen. In de volgepropte bestelbus trof de politie 26 volwassenen en drie kinderen aan. Het zouden Koerden zijn.

Alle inzittenden van de wagen zijn naar het politiebureau meegenomen voor verhoor. De politie gaf donderdag nog geen verdere details vrij. Men wilde niet meer kwijt dan ,,dat de omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.”