Nieuws/Buitenland
2053287
Buitenland

Schoten gelost bij golfresort Trump

De achtergevel van het clubhuis.

De achtergevel van het clubhuis.

DORAL - Bij het golfresort van de Amerikaanse president Donald Trump in Florida zijn vrijdag schoten afgevuurd. De politie hield een verdachte aan bij de Trump National Doral Golf Club, die woedend met een Amerikaanse vlag naar de president zou zijn gegaan.

De achtergevel van het clubhuis.

De achtergevel van het clubhuis.

De politie van Miami schoot de man vrijdagochtend neer nadat die het vuur had geopend in de lobby van de Trump National Doral Golf Club, een resort dat eigendom is van Donald Trump.

Eerst had de man een Amerikaanse vlag over de balie gelegd terwijl hij opmerkingen schreeuwde over de Amerikaanse president, zei de politie. De gewonde man, die niet werd geïdentificeerd, is naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. Een politieman raakte lichtgewond, maar niet door geweervuur.

Terrorisme?

„We zeggen niet dat dit terrorisme is, maar we sluiten niets uit op dit punt”, zei de politie, eraan toevoegend dat het onduidelijk was wat de man had gemotiveerd.

Het golfresort van 800 hectare, buiten Miami, herbergt vier golfbanen, waaronder The Blue Monster, dat elk jaar gastheer is van een PGA Tour-evenement. Trump kocht het in 2012 voor 150 miljoen dollar.

Trump zelf heeft niet gereageerd op het incident. Hij verblijft deze week in Washington. Zijn zoon, Eric Trump, dankte op Twitter de politie. ,,Elke dag houden ze onze gemeenschap veilig. We zijn jullie erg dankbaar!''