Nieuws/Buitenland
2054060
Buitenland

Deze man wil wel heel erg graag zijn vlucht halen

MELBOURNE - Een 57-jarige man in Melbourne wilde donderdagmorgen wel heel erg graag zijn vlucht halen, hoewel hij toch echt te laat was. Op beelden is te zien hoe hij hardhandig een vliegtuigdeur probeert open te rukken op de plaatselijke luchthaven. Daarbij gooit hij ook zijn voet in de strijd.

Kennelijk was de passagier uren te laat met het inchecken op zijn vlucht naar Adelaide. De man werd door personeel van Jetstar geïnformeerd dat hij zijn vlucht had gemist, maar daar nam hij geen genoegen mee.

Wanhopig

Vervolgens werd de man boos en erg agressief. Later lukte het hem om het personeel en beveiligers te verschalken en de vliegtuigtrap op te lopen. Daar probeerde hij wanhopig om zijn vlucht te halen.

Twee leden van het vliegtuigpersoneel raakten gewond bij het incident. Het lukte ze, samen met bagageafhandelaars, om de man in bedwang te houden tot de politie hem in de boeien kon slaan.

Verkeerde vliegtuig

Opvallend genoeg stond de man bij het verkeerde vliegtuig op de deur te bonken. Dat vliegtuig was op weg naar Sydney. Die vlucht kon met een uur vertraging uiteindelijk toch vertrekken.

De man is niet meer welkom bij Jetstar. Op 12 juni moet hij zich voor de rechter gaan verantwoorden.