Nieuws/Binnenland
205424995
Binnenland

Gebiedsverbod Zandvoort voor 32 relschoppers

De politie was massaal aanwezig in Zandvoort.

De politie was massaal aanwezig in Zandvoort.

ZANDVOORT - De burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh, heeft vrijdag 32 gebiedsverboden opgelegd aan relschoppers vanwege de ongeregeldheden op het strand van Zandvoort afgelopen woensdagavond. De komende tijd volgen meer gebiedsverboden, zo meldt de gemeente.

De politie was massaal aanwezig in Zandvoort.

De politie was massaal aanwezig in Zandvoort.

De gebiedsverboden duren twaalf weken en gelden voor heel Zandvoort. Moolenburgh zegt dat woensdagavond een situatie ontstond die niet te accepteren is. „Het moet afgelopen zijn met groepen jongeren die naar Zandvoort komen om hier te rellen en overlast te veroorzaken”, aldus de burgemeester. „Deze jongeren zijn deze zomer niet meer welkom in Zandvoort.”

Woensdagavond vond een ruzie plaats bij een strandpaviljoen in Zandvoort. De politie verzocht verschillende groepjes weg te gaan. Een 29-jarige Amsterdammer die dat weigerde, werd aangehouden, wat leidde tot agressie bij omstanders. Zij gooiden glas naar de politie. Die wist de overlastgevers uiteindelijk naar het treinstation te dirigeren. Meerdere mensen raakten gewond door rondvliegend glas en moesten behandeld worden. Later op de avond gooide een vrouw bij een ander strandpaviljoen een fles tegen het hoofd van een man. De 29-jarige vrouw uit Amsterdam werd aangehouden.

Tijdens de ongeregeldheden werden bij de strandafgangen van een aantal betrokkenen gegevens genoteerd. Voor het uitdelen van meer gebiedsverboden worden momenteel camerabeelden van woensdagavond geanalyseerd, aldus de gemeente.

Wie zich niet houdt aan een gebiedsverbod, is strafbaar, waarschuwt de gemeente. Ook kan de burgemeester dan voor een langere periode verbieden om in Zandvoort te komen.