Nieuws/Binnenland
2054514
Binnenland

Douglas zwicht voor kritiek na rel over hoofddoek

LEEUWARDEN - Parfumwinkel Douglas gaat zijn kledingbeleid, dat nu nog neutraliteit en eenheid uitstraalt, aanpassen na ophef over een medewerkster die met een hoofddoek achter een kassa wilde staan.

Op Facebook schreef een werkneemster over een collega, die ineens was verdwenen. „Toen ik vroeg waar ze was, wist ik niet wat ik hoorde. Omdat ze een hoofddoek draagt, mag ze geen klanten meer helpen in de winkel. Ze mag alleen nog in het magazijn werken.”

Douglas legde vanwege de ophef uit dat het bedrijf een kledingbeleid heeft. „Onze verkoopmedewerkers zijn ons visitekaartje. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij neutraliteit en eenheid uitstralen. En daarom dragen onze verkoopmedewerkers neutrale, zwarte kleding, een shawl van Douglas en een badge.”

Neutraal

Het statement vervolgt: „Wij zijn tegen elke vorm van discriminatie. Juist daarom hebben wij al jarenlang onze kledingvoorschriften, zodat er voor iedereen duidelijkheid is: wij zijn volledig neutraal en willen dat ook uitstralen. Zo kan iedereen zich bij ons welkom voelen.”

Op die reactie werd wederom boos gereageerd. De winkelketen kiest nu eieren voor z’n geld en past het kledingbeleid aan. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend.

Geen reactie

Bij het Douglas-fliaal in Leeuwarden wilde vrijdag niemand reageren. ,,Ik ga niets zeggen’’, aldus een bedrijfsleider. ,,Niemand hier zegt iets.’’ Of dat een beslissing van het filiaal is of dat vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen een spreekverbod is opgelegd, liet de vrouw in het midden. ,,Daar zeg ik niets over.’’

Het bewuste meisje verliet omstreeks half vier de winkel. Ook zij wilde niet reageren.