Nieuws/Buitenland
2056573262
Buitenland

Honkbalvedette slaat uitnodiging Witte Huis af

WASHINGTON - Honkbalvedette Sean Doolittle laat de huldiging van zijn club Washington Nationals, winnaar van de World Series, op het Witte Huis maandag aan zich voorbijgaan. De succesvolle werper zegt in The Washington Post dat hij de uitnodiging van Donald Trump heeft afgeslagen omdat hij een gegronde afkeer heeft van wat de president doet en zegt.

„Mijn vrouw en ik staan voor een inclusieve samenleving en acceptatie. We hebben samengewerkt met vluchtelingen, mensen die volgens Trump uit die zogenaamde ’shithole’-landen afkomstig zijn”, aldus Doolittle in de Amerikaanse krant. „Alles overziend kan ik het niet doen, hoe graag ik ook bij mijn teamgenoten wil zijn en hun ervaringen wil delen. Ik kan het gewoon niet.”

Volgens Doolittle twijfelen meer spelers van de Nationals of ze wel naar de ontvangst op het Witte Huis zullen gaan. Afgelopen zomer weigerde Megan Rapinoe, de aanvoerster van het Amerikaanse voetbalteam dat ten koste van Oranje wereldkampioen werd, een vergelijkbare ontmoeting met Trump. De voorvechtster van homorechten wees de uitnodiging al af voordat ze hem kreeg.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd