Nieuws/Binnenland
2057866559
Binnenland

Nog drie positieve testen in slachthuis Helmond

HELMOND - Nog eens drie mensen die werken in een varkensslachthuis in Helmond hebben positief getest op het coronavirus. Zij behoorden tot een groep van 43 mensen, onder wie NVWA-dierenartsen en hun assistenten van de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS), die afgelopen weekend zijn getest. De tests zijn afgenomen in de teststraat van GGD Brabant-Zuidoost in Eindhoven.

De GGD gaat meer medewerkers van het slachthuis testen op het coronavirus. Het gaat om ongeveer 170 testen op ongeveer 1700 personeelsleden. Woensdag wordt een begin gemaakt. Het testen richt zich in eerste instantie vooral op medewerkers die in contact zijn geweest met controleurs van de NVWA en de KDS. De uitslagen van de testen volgen vermoedelijk vrijdag. Op basis daarvan worden eventuele vervolgmaatregelen bepaald.

De groep van 43 mensen was getest op het coronavirus nadat eerder twee keurmeesters en een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die in het slachthuis in Helmond werkzaam zijn, positief testten op Covid-19.