Nieuws/Opmerkelijk
205805480
Opmerkelijk

Melkdief in de zeik genomen

St. Ives - De 25-jarige Damon Hudson uit het Britse plaats St. Ives werd al een paar weken geteisterd door een melkdief. Omdat de man nogal verzot is zijn dagelijkse portie melk dat steeds van zijn stoep verdween, besloot de man wraak de nemen. In plaats van de politie de vermoeien met zuivelzaken besloot Hudson de dief in de val te lokken.

Om de dief te straffen plaste de man in de melkfles en voegde voor nog wat extra smaak een scheutje visolie toe.

Op zeventien mei begon de melkellende waarna Hudson een cameraatje in de deurbel plaatste om de melkdief na de levering om 4 uur ’s morgens op heterdaad te kunnen betrappen.

„Mijn melk betekent alles voor me”, legt Damon uit. „Mijn broertje en zusje kunnen in de ochtend niet zonder hun ontbijtgranen. Die dief ontneemt ons ons ontbijtgenot. Niet het einde van de wereld natuurlijk, maar wel irritant”, verklaart Damon aan Metro. „Ik heb de politie nog niet gebeld, die hebben wel wat beters te doen dan zich met melkdiefstal bezig te houden. Ik heb het anders aangepakt.”

Eigen recept

Op de videobeelden was steeds duidelijk te zien hoe de dief er met de melk vandoor ging. „We hebben het twee weken aangezien, maar toen had ik er schoon genoeg van. Om wraak te nemen zette Damon een zuivelvariatie op de stoep naar geheel ’eigen’ recept - visolie en urine.

De melkdief heeft de fles meegenomen. „Hopelijk is dit de laatste fles. Dat het hem mag smaken. Die gek verdient het.”