Nieuws
205815
Nieuws

Tim Cook waarschuwt voor gevaar sociale media

CAMBRIDGE - Technologie en met name sociale media kunnen de samenleving verdelen, terwijl ze bedoeld zijn om mensen samen te brengen. Die waarschuwing gaf Apple-CEO Tim Cook in een universitaire toespraak op de Massachusetts Institute of Technology.

''Het internet heeft ons zoveel te bieden, maar het kan ook een plek zijn waar basisregels van fatsoen ontbreken en waar kleinzieligheid en negativiteit bloeien'', zei Cook vrijdag tegen pas afgestudeerden aan de prestigieuze technische universiteit.

Cook grapte in zijn toespraak dat studenten van MIT, die bekend staat om zijn computerwetenschapsprogramma, het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump zouden hebben kunnen hacken. ''Ik neem aan dat studenten erachter zitten, omdat de meeste tweets om drie uur 's ochtends komen'', grapte Cook.

Zelf gebruikt Cook sociale media als Twitter om Apple-producten te promoten en voor sociale en politieke thema's. Vorige week bekritiseerde hij de beslissing van Trump om uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen.