Nieuws/Buitenland
2058437125
Buitenland

Evenement over schade bij overstroming geannuleerd wegens noodweer: ’Ironisch’

overstroming, ter illustratie

overstroming, ter illustratie

Buckingham - Een evenement in Engeland dat georganiseerd werd om mensen te leren hoe ze hun huis moeten beschermen tegen schade door overstromingen is geannuleerd wegens ’slecht weer’. Dat meldt BBC News.

overstroming, ter illustratie

overstroming, ter illustratie

The Buckingham and Villages Community Board (BVCB) maakte bekend dat de bijeenkomst, die voor aanstaande dinsdag gepland stond, verplaatst zal worden.

Een reactie op de Facebookpagina van de organisatie: „Er zit wel iets ironisch in het feit dat een bijeenkomst over de bescherming tegen overstromingen afgezegd wordt omdat er regen voorspeld is.” Patrick Fealey, vice voorzitter van de BVCB, reageerde daarop door te zeggen dat de ’ironie niet aan hen voorbijgegaan is’.

„De organisatie wilde het risico voorkomen dat mensen niet zouden komen opdagen door het slechte weer, of dat ze koud en nat zouden worden. Omdat de mensen van Buckingham en omgeving veel last hebben gehad van overstromingen de laatste jaren, zijn dit soort evenementen wel heel belangrijk en we zullen zo snel mogelijk een nieuwe datum prikken.”