Nieuws/Binnenland
205965
Binnenland

Man die mensen aanreed bij CS zit nog vast

AMSTERDAM - De 45-jarige automobilist die zaterdagavond bij Amsterdam Centraal Station zeven voetgangers verwondde, zit maandag nog steeds vast. Volgens een woordvoerder wil de politie „100 procent” zeker zijn van de aanleiding van de aanrijding. Twee personen liggen nog in een ziekenhuis. Zij hebben botbreuken, zei de zegsman.

Het ziet er nog altijd naar uit dat de automobilist onwel is geraakt vanwege een lage bloedsuikerspiegel. „We doen de laatste controles met betrekking tot zijn diabetesverhaal”, vertelt de woordvoerder. „Hij werkt goed mee en vindt het vreselijk wat er is gebeurd.” De Amsterdammer zegt zich niets meer van het incident te kunnen herinneren.

ZIE OOK: Gewonden bij aanrijding Amsterdam CS

De automobilist werd zaterdag aangesproken door agenten omdat hij op de trambaan reed. Hij kreeg een boete, waarna de politie hem vertelde hoe hij weer op de gewone rijbaan kon komen. De man reed vervolgens stapvoets weg, maar maakte toen ineens behoorlijke snelheid en ging vanaf de trambaan het voetgangersgebied op. Hier kwam hij tegen de betonnen rand van de metro-ingang tot stilstand. Volgens de zegsman hadden de agenten niet de indruk gekregen dat hij zich niet goed voelde. „Dan hadden ze wel anders geacteerd.”