Nieuws/Binnenland
2059689
Binnenland

Bizarre oproep politie: kunt u verwarde man opvangen?

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De politie in Veenendaal zit in zijn maag met de opvang van een verwarde persoon. In een opmerkelijke post op de Facebookpagina van het politieteam roepen de ’gefrustreerde agenten’ Sander en Florus inwoners van Veenendaal op de ernstig verwarde man op te vangen. Ze weten niet meer wat ze met hem aanmoeten.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De agenten schrijven op Facebook dat ze de man de afgelopen twee weken al zeven keer in verwarde toestand hebben aangetroffen en een aantal keer voor hulp hebben meegenomen. „Meneer liep vanmorgen in zijn onderbroek over straat, had diverse verwondingen”, valt te lezen. „Er was geen alcohol of drugs in het spel.”

Instanties

De agenten zijn zwaar gefrustreerd over instanties die zich over de man zouden moeten ontfermen. „Inmiddels zitten wij alweer zes uur in het ziekenhuis met meneer en is hij goed onderzocht. Waar we wel onmiddellijk werden geholpen, nadat de deur van de crisisdienst dicht bleef”, schrijven zij. „We hebben tot frustratie meerdere keren contact gezocht met de daarvoor bestemde instantie die weigert hem te beoordelen.”

Hoe ernstig de man er aan toe is, blijkt wel uit de omschrijving van zijn gedrag. „Hij denkt dat zijn eigen urine koffie is en denkt dat hij aan het drinken is als hij een pleister in zijn mond stopt. Zijn woning is daarnaast zo vies dat wij het er geen minuut vol kunnen houden. Hij is duidelijk een gevaar voor hemzelf en voor zijn omgeving.”

Plekje

Agenten Sander en Florus weigeren de man aan zijn lot over te laten, maar de begeleiding van de man gaat ten koste van het werk. „Wij weten inmiddels niet meer wat we met meneer aanmoeten maar willen graag weer de straat op waar nu onze collega in zijn eentje een heel gebied ’bewaakt’. Heeft u nog een plekje over laat het ons weten! In dit geval wordt meneer niet meer door ons de straat op gestuurd en krijgt hij de hulp die hij nodig heeft.”

Een politiewoordvoerder van eenheid Midden Nederland, waar Veenendaal onder valt, kent het bericht, maar weet nog niets van de reden achter de plaatsing er van op Facebook. De politie in Veenendaal heeft nog niet gereageerd.