Nieuws/Binnenland
206040
Binnenland

Fietser doodgereden in Spanje, Nederlander opgepakt

De Nederlander is ingerekend door de Guardia Civil.

De Nederlander is ingerekend door de Guardia Civil.

OLIVA - Een 25-jarige Nederlander is gearresteerd omdat hij ervan wordt verdacht onder invloed van drugs een fietser te hebben doodgereden op een Spaanse weg. Daarna zou hij zijn gevlucht. Dat melden de Spaanse autoriteiten.

De Nederlander is ingerekend door de Guardia Civil.

De Nederlander is ingerekend door de Guardia Civil.

Na het ongeluk in de Spaanse plaats Oliva, waarbij een 30-jarige fietser overleed, ging de bestuurder er vandoor. De 25-jarige Nederlander werd door de Guardia Civil aangehouden, toen hij probeerde te vluchten. De man heeft de Nederlandse nationaliteit, maar woont in Ondara, in de provincie Alicante.

De Spaanse fietser van dertig jaar was de zoon van een lokale politieman, meldde de Spaanse krant El Mundo.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de gearresteerde Nederlander drugs had gebruikt, melden autoriteiten aan de Spaanse nieuwssite El Mundo.

Ook zou een blaastest hebben uitgewezen dat hij had gedronken, hij blies namelijk 0,21 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Dat mag maximaal 0,25 milligram zijn. Dat meldt nieuwssite Las Provincias.

In Spanje is de discussie over drank achter het stuur opnieuw opgelaaid na het zoveelste dodelijk ongeluk waarbij de bestuurder had gedronken. Stemmen gaan op voor een totaal verbod op rijden met alcohol.

Het is zelfs niet de eerste keer dat een fietser omkomt op deze specifieke weg bij Oliva. Begin mei overleden op dezelfde weg drie fietsers nadat zij waren aangereden door een automobiliste, die eveneens onder invloed was van drugs en alcohol.