Nieuws/Buitenland
2061209
Buitenland

Moeder lacht nadat ze dochter 70 keer heeft gestoken

Tusla - Een 39-jarige moeder is lachend vastgelegd, nadat zij haar 11-jarige dochter zo’n 70 keer had gestoken met een mes. De vrouw is opgepakt toen ze met haar andere dochtertje (8) op de vlucht was geslagen.

Het vreselijke voorval vond plaats in de Amerikaanse plaats Tulsa in de staat Oklahoma. Het 11-jarige meisje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en is sinds de aanval niet meer bij bewustzijn geweest. Dat meldt de Daily Mail.

Volgens het politierapport was de vrouw „boos op haar kinderen door de manier waarop zij haar aankeken”. De vrouw bond haar twee dochters van negen en elf vast, waarna ze het oudste meisje aanviel met een mes. De jongste van het stel, een 8-jarig meisje, hielp haar middelste zusje ontsnappen. Na haar bevrijding rende het meisje (9) naar de buren, die uiteindelijk de politie inschakelden.

Brand

Bij aankomst in de woning trof de politie het 11-jarige meisje gewond aan in de keuken. Ze was tussen de 50 en 70 keer gestoken en in brand gestoken door haar moeder. In het politierapport staat dat de moeder het huis in brand stak „om zeker te zijn dat haar dochter dood was”.

De 39-jarige vrouw was op de vlucht geslagen en werd 17 uur na het incident aangehouden door de politie. Twee vrouwen herkenden de moeder en schakelden de politie in.

Gegijzeld

De 9-jarige dochter die naar de buren was gevlucht verklaarde tegenover de politie dat zij en haar zusjes al een week vast werden gehouden in het ouderlijkhuis. Ze kregen geen eten en drinken en mochten hun kamers niet uit.