Nieuws/Buitenland
2062018070
Buitenland

Experts verbluft: drieling corona-positief, ouders niet

Archieffoto, ter illustratie.

Archieffoto, ter illustratie.

MEXICO-STAD - Een pasgeboren drieling in Mexico is besmet met het coronavirus, maar de ouders niet. Een groep deskundigen is een onderzoek begonnen.

Archieffoto, ter illustratie.

Archieffoto, ter illustratie.

De gezondheidsautoriteiten proberen te begrijpen hoe de drieling werd besmet, hoewel geen van de ouders positief testte op het virus. Zij noemen de zaak ’ongekend’, melden internationale media waaronder The New York Times.

De drieling, een meisje en twee jongens, werd vier uur na de geboorte vorige week getest. Aanvankelijk werd gedacht dat de moeder positief was, en asymptomatisch (zonder zichtbaar ziektebeeld).

Experts

Maar zij noch de vader bleek besmet. „Beide ouders hebben negatief getest. Dat heeft onze speciale aandacht”, zei minister van Gezondheid Monica Rangel in de staat San Luis Potosi. „We hebben een speciale groep experts om advies gevraagd.”

In theorie is het mogelijk dat baby’s snel na geboorte worden besmet door bijvoorbeeld een zieke kraamzorgmedewerker. Maar hier wordt dat voorlopig uitgesloten.

Longontsteking

Twee van de baby’s zijn in goede gezondheid en vertonen geen symptomen. De derde heeft longontsteking, maar verkeert in een stabiele toestand. De drieling blijft vooralsnog in het ziekenhuis.