Nieuws/Binnenland
206276
Binnenland

Man (35) zette vrouw in als prostituee

’Novum’ in zaak mensenhandel

ARNHEM - Een 35-jarige man uit Rheden die jarenlang zijn vrouw inzette als prostituee, haar mishandelde en haar dwong tot criminele daden, zou vier jaar lang de cel in moeten. Deze eis legde de officier van justitie maandag voor aan de rechtbank in Arnhem wegens mensenhandel. Opmerkelijk is dat de man jaren geleden al werd vervolgd en dat zijn zaak werd geseponeerd en hij deels werd vrijgesproken.

De verdachte zorgde ervoor dat zijn toenmalige vriendin verslaafd raakte. Tussen 2010 en 2014 dwong de man haar om zich te prostitueren. Van het geld dat zij daarmee verdiende, kocht hij vooral drugs. Ook zou hij haar ertoe aangezet hebben haar opa en haar klanten te bestelen. De verdachte is tien jaar ouder en had overwicht op de vrouw, die verstandelijk beperkt is.

De man werd in 2011 al vervolgd voor mensenhandel en mishandeling. Het slachtoffer deed toen niet zelf aangifte, maar mensen uit haar omgeving wel. Verdachten kunnen niet twee keer voor hetzelfde worden berecht, maar volgens het Openbaar Ministerie is hier sprake van een ’novum’. De vrouw deed nu zelf aangifte, er waren getuigen en er zijn bijzondere opsporingsmethoden gebruikt.

Uitspraak 26 juni.