Nieuws/Buitenland
206327
Buitenland

Ravage op Lesbos door beving

De ravage op Lesbos.

De ravage op Lesbos.

Door een aardbeving zijn maandag tientallen gebouwen bezweken op het Griekse eiland Lesbos. Volgens lokale functionarissen kwam zeker één persoon om het leven en raakten ten minste tien mensen gewond.

De ravage op Lesbos.

De ravage op Lesbos.

Het epicentrum van de aardbeving bevond zich volgens het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum (EMSC) op zo'n 84 kilometer ten noordwesten van de Turkse kuststad Izmir. De beving had volgens het EMSC een kracht van 6,3.

Op televisiebeelden is te zien dat panden zijn ingestort in Vrisa, een dorp met zo'n zeshonderd inwoners in het zuiden van Lesbos. ,,Tientallen gebouwen zijn bezweken en wegen zijn geblokkeerd', zei een lokale brandweercommandant.

Door de aardbeving kwam een vrouw van rond de zestig om het leven. Dat gebeurde nadat het dak van haar huis omlaag was gekomen. Het vallende puin kwam volgens de burgemeester van het eiland terecht op het slachtoffer.

De aardschokken werden ook gevoeld in de Griekse hoofdstad Athene en delen van Turkije. ,,Alles in mijn kliniek begon te schudden. We renden naar buiten met de patiënten'', zei een 50-jarige tandarts uit Izmir, die wel vaker aardbevingen meemaakte. ,,Ik dacht dat we dit keer echt dood zouden gaan.''