Nieuws/Binnenland
2064033888
Binnenland

Zeven pillendraaiers opgepakt in xtc-provincie Brabant

UDEN - De politie heeft in verschillende plaatsen in totaal zeven personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van drugs. Er zijn verdovende middelen gevonden en een tabletteermachine. Dat maakte de Landelijke Eenheid woensdag bekend.

Er liep al langer een rechercheonderzoek, waarbij in maart in Waalwijk een tabletteerinrichting werd aangetroffen die meer dan 5000 xtc-pillen per uur kon draaien. Daarnaast werden ook verschillende stempels, kleurmiddel en cellulose aangetroffen, voldoende voor honderdduizenden pillen.

In Uden werd een opslagplaats gevonden met grondstoffen voor drugs: bijna 8000 kilo caustic soda, meer dan 1500 liter fosfor- en mierenzuur en duizenden amfetaminepillen. Bij het pand in Uden stond ook een vrachtwagen met daarin 17000 liter chemicaliën en oplosmiddel. De politie kon op dat moment geen verdachten aanhouden.

Na deze vondst ging de politie verder met onderzoek, waarbij deze verdachten in beeld kwamen. Het gaat om zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 58 jaar uit onder meer Tilburg en Uden.

Er werden ook zoekingen gedaan in panden in Uden, Gemert, Tilburg, Kapel Avezaath en Schaijk. Op deze locaties werd meer dan 30 kilo synthetische drugs aangetroffen, een tabletteerinrichting, een blokkenpers en 45.000 euro.