Nieuws/Binnenland
206446
Binnenland

"Na de Hongaarse natuurlijk"

Wilders dol op Israëlische vrouwen

Geert Wilders

Geert Wilders

Sheffield - PVV-voorman Wilders is gek op Israëlische vrouwen. Dat verklapt hij in een documentaire die vandaag in Engeland in première ging.

Geert Wilders

Geert Wilders

Sheffield

De film over Wilders was vanmiddag voor het eerst te zien op het documentaire festival van Sheffield. De PVV'er vertelt politiek weinig nieuws in de documentaire, maar over zijn persoonlijke leven is hij opmerkelijk open.

Zo vertelt hij over zijn jeugd en haalt daarbij zijn tijd in een kibboets in Israël aan. Daar was hij vooral bezig met drinken en vrouwen, vertelt hij. "De Israëlische meisjes zijn de mooiste", zucht hij. "Na de Hongaarse natuurlijk", herstelt hij zichzelf snel. "Dat moet ik zeggen voor als mijn vrouw (een Hongaarse, red) deze film ook kijkt."

Jeugdfoto’s

Wilders deelde ook meerdere jeugdfoto's met de filmmakers. Hij vertelt in de film dat hij vroeger niet altijd makkelijk was, maar hij werd wel verwend omdat hij de jongste was. Daarnaast droomde Wilders altijd van vliegen. "Ik ben geen psycholoog dus ik weet niet wat dat betekent."

De filmmakers mochten opmerkelijk dicht bij Wilders komen in aanloop naar de verkiezingen. Zo registreren ze hoe hij zijn kogelvrije vest aantrekt en mogen ze met hem op de achterbank meerijden.

De politicus vertelt dat hij en zijn vrouw geen kinderen wilden omdat ze beide graag full time werken. Het echtpaar vindt dat je dan eigenlijk geen kinderen moet nemen. "Een beetje conservatief misschien", zegt Wilders. Gezien de beveiliging nu is Wilders blij met de keus die ze toen maakten. "Anders hadden ze een moeilijke tijd gehad nu."

Beveiliging

De makers van de film verklapten na afloop dat leden van Wilders' beveiliging, vanuit de DBB, de film ook aanwezig waren bij de filmvertoning. Volgens de filmmakers was dat zodat ze konden zien of er niet te veel beveiligingsmaatregelen onthuld werden.

Wilders vertelde in de documentaire uitgebreid over zijn leven met beveiliging. Zo moest hij aan het begin pruiken en nepsnorren dragen. Hij had vaak een rode bovenlip omdat hij die weer moest verwijderen in het parlement.