Nieuws/Binnenland
2065540957
Binnenland

Gebiedsverbod in Velsen uit vrees voor coronafeestjes

HAARLEM - De Veiligheidsregio Kennemerland heeft in Velsen-Noord de Reyndersweg en het aangrenzend terrein dit weekend ’s nachts van 20.00 tot 06.00 uur tot verboden gebied verklaard. Ook is het verboden om in de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag geluidsapparatuur in bezit te hebben in dat gebied.

De veiligheidsregio zegt aanwijzingen te hebben dat mensen een illegaal feest willen organiseren. „Afgelopen maanden zijn er diverse illegale feesten gehouden in deze regio. Aanwezigen houden daar geen 1,5 meter afstand van elkaar en leven ook de hygiënemaatregelen niet na, zoals schoon sanitair. Deze feesten zijn dus onverantwoord. Het coronavirus kan zich er razendsnel verspreiden”, aldus Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland.

In Engeland sloegen studenten op de vlucht toen ze feestend werden betrapt:

„Onder jongeren tussen de 19 en 29 jaar doen zich relatief veel besmettingen voor. Dit soort feesten worden juist door deze groep jongeren bezocht. In het belang van de volksgezondheid moeten we dit tegengaan, vandaar ons besluit om de Reyndersweg en aangrenzend gebied op genoemde tijden te sluiten.”