Nieuws/Buitenland
2066192719
Buitenland

Belgische gemeente door het stof na fouten op gedenkplaat

BRUSSEL - De Brusselse gemeente Elsene is diep door het stof gegaan nadat dinsdag een gedenkplaat onthuld werd ter ere van de zestigste verjaardag van de onafhankelijkheid van Congo. Op de plaat, die aan het gemeentehuis is bevestigd, staan namelijk meerdere taalfouten.

Zo staat er onder andere ’het 60e verjaardag’ in plaats van ’de 60e verjaardag’. Christos Doulkeridis wordt burgmeester in plaats van burgemeester genoemd, ’ingehuld’ klopt ook niet en ’Democratische Republiek van Congo’ moet ’Democratische Republiek Congo’ zijn.

„We betreuren de fouten uiteraard”, zo laat een woordvoerder van de burgemeester weten aan Het Nieuwsblad. „We hebben inmiddels alle maatregelen genomen om zo snel mogelijk een definitieve, gecorrigeerde en gekleurde gedenkplaat te plaatsen. Helaas was het niet meer mogelijk om deze vandaag al te plaatsen. Wij verontschuldigen ons bij degenen die deze schrijffouten hebben geïnterpreteerd als een gebrek aan respect, wat absoluut en vanzelfsprekend niet het geval is.”

Vrijdag wordt een gecorrigeerde gedenkplaat aangebracht, zo belooft het gemeentebestuur.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd