Nieuws/Binnenland
206814061
Binnenland

Vervolging verdachte overlijden 4-jarige Dean in België

Breda - De vervolging van de verdachte Dave de K. van de dood van de 4-jarige Dean zal in België plaatsvinden. Dat hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie en justitie in België besloten, meldt het OM in Breda.

„Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten is een vervolging door de Belgen het meest opportuun”, aldus het OM. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan worden aan de Belgen overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan.

In verband met het verzoek tot overlevering zal verdachte hiervoor donderdag worden voorgeleid, meldt het OM.

Dean werd 12 januari meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De 34-jarige verdachte De K. was de oppas van het kind.

De moeder van Dean sloeg afgelopen weekend alarm. Maandag werd de verdachte opgepakt in het Utrechtse Meerkerk. In de avonduren werd het lichaam van Dean op aanwijzing van de man ontdekt bij een parkeerplek bij het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans.

Officieel moet nog vastgesteld worden dat het om het kind gaat, maar de politie gaat hier wel vanuit. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

De Nederlandse vriendin van de ontvoerder van de kleuter is bij de onderzoeksrechter in Dendermonde voorgeleid op verdenking van moord en ontvoering, aldus de Belgische media. Het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen.