Nieuws/Buitenland
2070000
Buitenland

Busje komt zo: Wiskundeleraar bevrucht 65 vrouwen vanuit achterbak

Clive heeft al 65 baby’s verwekt in de achterbak van zijn bestelwagentje.

Clive heeft al 65 baby’s verwekt in de achterbak van zijn bestelwagentje.

Londen - Een 62-jarige ex-wiskundeleraar rijdt met zijn bestelwagentje als mobiele spermadonor door Engeland en heeft zo voor de geboorte van 65 kinderen gezorgd.

Clive heeft al 65 baby’s verwekt in de achterbak van zijn bestelwagentje.

Clive heeft al 65 baby’s verwekt in de achterbak van zijn bestelwagentje.

En er zijn er nog eens 14 onderweg.

Clive heeft zijn hele leven met jongeren gewerkt als leraar. Na zijn pensioen wilde hij echter ’blijven bijdragen aan de toekomstige generaties’, en dat besloot de gelukkig getrouwde man op een wel heel eigen wijze te gaan doen. Nu rijdt de zaadkoerier in zijn witte autootje rond om zijn sperma nog warm aan huis te leveren.

De Brit vertelt in een programma van Channel 4 medelijden te hebben met vrouwen die in Engeland de 6.000 euro kostende bevruchtingsbehandeling in een kliniek niet kunnen betalen. Clive is daarom de beroerdste niet en geeft zijn sperma helemaal gratis weg.

Opdrachtgeefsters krijgen op het hoogtepunt van de dag van levering de witte bestelwagen van Clive voor de deur. Als hij zeker weet dat de vrouw des huizes thuis is, zondert de rijdende rukker zich af in de laadbak om kort daarna een spuitje af te leveren. Dat houdt hij warm onder zijn arm terwijl hij naar de voordeur loopt, aanbelt en wacht.

Eén op de drie bezoekjes schiet de expert in optellen en aftrekken meteen raak, maar sommige buren moeten tot wel zes keer een vreemde man in een bewegende bestelwagen voor de deur van de buurvrouw gezien hebben. „Ik vind dat iedere vrouw een baby verdient.”

Maar zelfs de gulle Engelsman weet wanneer hij zich moet terugtrekken. Maandelijks stopt de teller bij zestien donaties.

Zijn eigen vrouw, die inmiddels wel gewend zal zijn aan zijn mededeling ’schat ik ga even een rondje rijden’, vindt de hele onderneming maar niks. De wiskundeleraar, die vermenigvuldiging wel heel serieus neemt, heeft haar nu moeten beloven na honderd geboortekaartjes op zijn hoogtepunt te zullen stoppen.

Clive wilde oorspronkelijk gewoon net als andere mannen doneren aan de spermabank. Maar omdat die geen mannen boven 45 accepteren, bedacht hij de particuliere bezorgservice.

De productieve Engelsman loopt overigens wel een flink financieel risico. Omdat het niet wettelijk is geregeld, kunnen zijn nazaten alimentatie eisen. En omdat hun vader wiskundeleraar is, kunnen ze in ieder geval rekenen..