Nieuws/Buitenland
2070614449
Buitenland

Meer Japanners op de vlucht voor storm Krosa

TOKIO - Ongeveer 600.000 Japanners is aangeraden een veilig heenkomen te zoeken voor de tropische storm Krosa, die in het westen van het land huishoudt. Volgens Japanse autoriteiten zijn 679 vluchten wegens de storm geannuleerd en treinen rijden niet. Dat leidt tot grote vervoersproblemen aan de eind van de vakantieperiode in het land.

De autoriteiten vrezen overstromingen door een overvloedige regenval in minder dan een etmaal. Aanvankelijk werd 300.000 Japanners gevraagd te evacueren, maar dat aantal is inmiddels verdubbeld.

De storm is donderdag aan land gekomen in de prefectuur van Hiroshima, in het zuidwesten van Japan. Er zijn windsnelheden gemeten van 108 tot 144 kilometer per uur. De komende 24 uur wordt grote schade en overlast verwacht.

Vorig jaar stierven meer dan tweehonderd mensen in stortregens en overstromingen in delen van West-Japan. Tot dusver zijn geen grote persoonlijke ongelukken gemeld. Achttien mensen die tijdens een barbecue werden overvallen door een plotseling stijgend waterpeil in een rivier, onder wie een vijf maanden oude baby, konden door hulpdiensten in veiligheid worden gebracht.