Nieuws/Binnenland
2071709733
Binnenland

Busje vliegt over de kop in Luxemburg, 20-jarige vrouw uit Rotterdam dood

Esch-Belval - Een Nederlandse vrouw uit Rotterdam is zondagnacht overleden na een zwaar verkeersongeval in Esch-Belval in het zuiden van Luxemburg. Het busje, waar de vrouw samen met negen anderen in zat, vloog over de kop. De 20-jarige overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Het ongeluk gebeurde rond 01.00 uur bij de rotonde op de Porte des Sciences. De bestuurder verloor na het verlaten van tunnel Micheville de macht over het stuur, sloeg over de kop en knalde tegen de vangrail. Dat meldt de krant Luxemburger Wort.

Volgens de politie zaten er in totaal negen mensen in het busje. De jonge vrouw uit Nederland raakte bekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. De hulp kwam echter te laat: de 20-jarige overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Twee andere mensen raakten gewond en moesten met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Zes slachtoffers raakten lichtgewond.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het tragische ongeluk. Het gaat volgens de woordvoerder om een 20-jarige vrouw uit Rotterdam. „De alarmcentrale staat de familie van het slachtoffer bij”, aldus de woordvoerder.