Nieuws/Binnenland
2072098039
Binnenland

Twee wielrenners gewond na mogelijk opzettelijke aanrijding

BAVEL - Twee Belgische wielrenners zijn in het Brabantse Bavel gewond geraakt, doordat ze mogelijk opzettelijk zijn aangereden. De automobilist is doorgereden, bevestigt een woordvoerder van de politie een bericht in Brabantse media.

Het ongeval gebeurde zondag rond 09.30 uur op de Gilzeweg, toen een groep van zestien Belgische wielrenners op de rijbaan reed in plaats van het naastgelegen fietspad. Volgens de politie raakte de automobilist hierdoor vermoedelijk geïrriteerd, waarop die hevig claxonneerde bij het passeren van de groep. Bij het terugsturen naar rechts heeft de bestuurder mogelijk de twee fietsers geraakt, aldus de woordvoerder. Ze verklaren dat ze opzettelijk zijn aangereden, maar volgens de politie moet nog blijken wat er precies is gebeurd.

Een 72-jarige man is met een breuk, schaafwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere wielrenner raakte lichtgewond.

De politie weet inmiddels aan de hand van camerabeelden uit de omgeving wie de bestuurder is van de auto, een zwarte Volkswagen Up. Hij wordt verzocht zich te melden op het bureau.