Nieuws/Binnenland
2074304281
Binnenland

Code geel in zuiden en noordoosten vanwege onweer, maar ook nog altijd code geel vanwege hitte

Een fietser trotseert de regen.

Een fietser trotseert de regen.

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het zuiden en noordoosten van het land kunnen voorkomen. In Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Groningen, Drenthe en Friesland geldt code geel. Er is kans op enkele onweersbuien, lokaal met hagel en windstoten van 60 tot 65 kilometer per uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden.

Een fietser trotseert de regen.

Een fietser trotseert de regen.

Het verwachte onweer zal de heersende droogte nauwelijks verhelpen. Op een droge bodem zakt de neerslag niet makkelijk weg, waardoor die vooral in de sloot en het riool belandt.

Zondagavond was er al een lokale onweersbui boven Drenthe en ook boven het noorden van Friesland kwam een bui voor, aldus Weeronline. Volgens het weerbureau waren er ook maandagochtend over het land enkele onweersbuien. Zo waren er buien boven de Gelderse Vallei, het noorden van Utrecht en het zuiden van Flevoland. Ook waren er onweersbuien in Zeeland, Zuid-Holland en het zuiden van Noord-Holland waarbij plaatselijk zo’n 5 millimeter regen viel.

Overigens geldt maandag en dinsdag in het hele land nog steeds code geel vanwege de hitte. Vanaf woensdag dalen de temperaturen, waarmee ook een einde zal komen aan de hittegolf.