Nieuws/Binnenland
2075951143
Binnenland

Automobilist vlucht bij politiecontrole en botst tegen woning

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

BERGEN OP ZOOM - Een 18-jarige automobilist is donderdagavond tegen de gevel van een woning in Bergen op Zoom aangereden nadat hij was gevlucht bij een politiecontrole. Een bewoner van het pand raakte lichtgewond. Het is onbekend hoe zwaar de woning beschadigd is. De bestuurder is aangehouden.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De man uit Halsteren werd aan de kant gezet voor een grote verkeerscontrole die de politie hield in samenwerking met andere overheidsinstanties zoals de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie. De controles waren in Bergen op Zoom, Tholen, Rucphen en Roosendaal. Er werden 125 auto’s gecontroleerd.

De 18-jarige man weigerde een controlefuik in te rijden en reed opeens hard weg. Hierbij raakte hij bijna een agent. Even verderop raakte de automobilist een geparkeerde auto en reed hij tegen de gevel van een woning aan.

Eén van de bewoners zag de auto op het huis afkomen en wist net op tijd aan de kant te gaan. De bewoner werd geraakt door een radiator die door de klap van de muur schoot en liep hierdoor licht letsel op. Een inspecteur van de gemeente onderzoekt de schade aan het pand en of de bewoners er nog kunnen wonen.

Na de klap tegen de woning stapte de bestuurder uit zijn auto en probeerde hij te voet weg te komen, maar de politie kon hem aanhouden. Agenten vonden een mes en een stroomstootwapen in de auto.

Behalve deze wapens vonden agenten bij de controles ook nog drugs en mobiele telefoons. In Tholen werd meer dan 5 kilogram wiet gevonden in auto’s van een trouwstoet. Daarvoor werden twee Belgen en een man uit Bergen op Zoom opgepakt.

In Roosendaal werd amfetaminepasta gevonden in een auto van twee mensen die er ook vandoor waren gegaan. Hun identiteiten zijn bekend bij de politie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop