Nieuws/Binnenland
2080291802
Binnenland

Belangrijke brieven en kaartjes gedumpt in polder Soest

SOEST - Een enorme berg post ligt ongeopend in een weiland nabij Soest. Er liggen blauwe brieven van de Belastingdienst en persoonlijke ansichtkaarten. In de buurt is een ook nog een tweede hoop gevonden.

De politie is ter plaatse gekomen bij de berg aan de AP Hilhorstweg in een buitengebied nabij Soest. Vermoedelijk heeft de post een jaar lang opgeslagen gelegen. De brieven en kaarten komen uit 2019.

Medisch

Er zitten ansichtkaarten uit Duitsland tussen, maar ook brieven van verzekeringsmaatschappijen en bijvoorbeeld het Meander ziekenhuis in Amersfoort.

„Daar kan medische informatie bij zitten. En als jij een afspraak hebt in het ziekenhuis, of een rekening krijgt van de belasting, is dat wel belangrijk”, zegt fotograaf Caspar Huurdeman die werd getipt over de dumping.

Een tweede dumpplaats bij de Eemweg.

Een tweede dumpplaats bij de Eemweg.

Even verderop werd nog een tweede berg gevonden. „Voor mijn gevoel moet het een postbode zijn geweest die ofwel fraude wilde plegen, of overspannen was, die de post heeft opgeslagen in zijn schuur en er nu vanaf wilde”, zegt Huurdeman.

„We zijn op de hoogte van de gevonden post”, reageert een woordvoerder van PostNL. „Het gaat inderdaad om post uit 2019. Destijds deed Sandd (inmiddels gefuseerd, red.) de bezorging van deze poststukken. Wij hebben daar geen gegevens van. We gaan de post ophalen en zorgvuldig behandelen. Uiteraard vinden we het belangrijk dat mensen alsnog hun belangrijke poststukken bezorgd krijgen.”