Nieuws/Binnenland
208078
Binnenland

Onderzoek verdachte Eindhoven nog volop bezig

EINDHOVEN - Het onderzoek van de politie naar de 29-jarige Amsterdammer die vrijdagavond werd opgepakt toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion waar Guus Meeuwis een optreden verzorgde, is nog in volle gang. De rechter-commissaris heeft dinsdag de aanhouding rechtmatig bevonden, wat betekent dat de man nog enkele dagen vast blijft zitten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) vraagt het onderzoek ,,uiterste zorgvuldigheid''. Daarom komen op dit moment ook geen verdere details naar buiten. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De 29-jarige man uit Amsterdam gedroeg zich opvallend, had daar geen verklaring voor en had bovendien geen kaartje bij zich voor het concert. Omdat uit onderzoek bleek dat de man bij de politie bekendstond als ,,mogelijk geradicaliseerd" werd hij gearresteerd en sloeg de politie groot alarm. Eenheden uit de Brabantse provincie en ver daarbuiten werden ingezet en boven de stad vloog lange tijd een politiehelikopter.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo