Nieuws/Binnenland
2081761302
Binnenland

Politie laat brommerrijder gaan na verkeersovertreding, blijkt internationale drugscrimineel te zijn

Alphen aan den Rijn - De politie Alphen aan den Rijn heeft bij toeval zaterdag een internationale drugscrimineel opgepakt. De man, een Pool, werd staande gehouden vanwege een onschuldig verkeersvergrijp. Op het bureau kwamen agenten er pas achter dat de verdachte nog een gevangenisstraf van vijftien jaar moet uitzitten in zijn thuisland.

De man reed met zijn bromfiets op een plek waar dat niet mag. Hij werd staande gehouden en de politie wilde voor dat vergrijp een bekeuring uitdelen. Klein probleem: de mobiel van de agent, waarmee bonnen worden uitgeschreven, werkte niet goed. De Pool mocht naar huis. Hij zou zijn bekeuring met de post ontvangen.

Uitlevering

Eenmaal op het bureau kwam de politie tot een bijzondere ontdekking. Toen de man werd nagetrokken, kwam naar voren dat hij gesignaleerd staat voor drugshandel. Polen heeft om zijn uitlevering gevraagd. De verdachte moet daar nog een gevangenisstraf van 15 jaar uitzitten. Agenten snelden naar het huis van de man en hebben hem aangehouden. Hij zal worden uitgeleverd aan zijn thuisland.