Nieuws/Buitenland
2082852612
Buitenland

Vrouw in Montpellier doodgereden door supporter

Plunderingen in Parijs na winst Algerije

PARIJS - Na een overwinning van het Algerijnse nationale elftal zijn in Frankrijk rond feestvierende fans plaatselijk ongeregeldheden uitgebroken. Franse media meldden dat er meer dan zeventig arrestaties zijn verricht bij relletjes of plunderingen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft via sociale media geklaagd dat de voetbalvreugde heeft geleid tot „onaanvaardbare incidenten.” In enkele Parijse winkelstraten sloegen plunderaars hun slag. Zo plunderden tientallen mensen niet ver van de Champs-Elysées een Ducati-winkel en gingen zij er met motoren, helmen en andere goederen vandoor.

Ook zijn meerdere ruiten van winkels ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam, werd traangas ingezet om de relschoppers te verdrijven.

Algerije won donderdagavond in het Egyptische Suez in de kwartfinale voor de Afrika Cup van Ivoorkust. Veel fans in Frankrijk hebben de overwinning gevierd, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk in de Parijse wijk Barbès. Maar ook elders verzamelden zich fans van de 'Woestijnvossen' (Fennecs) . In Marseille waren het er naar schatting 10.000. Frankrijk telt veel Algerijnen en mensen van Algerijnse komaf. Al sinds 1947 trekken Algerijnen naar Frankrijk.

Vrouw doodgereden

In Montpellier is een supporter van het nationale elftal van Algerije ingereden op een familie, waardoor een vrouw om het leven is gekomen. Haar dochter en haar baby raakten zwaargewond. De bestuurder reed volgens ooggetuigen heel erg opgetogen door de straten en is na het ongeluk gearresteerd.

Tips? Mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl of App ze naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952

Doordat Ivoorkust na strafschoppen werd verslagen, staat Algerije in de halve finale van de Afrika Cup. Daarin treft het Nigeria.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo