Nieuws/Binnenland
2083196690
Binnenland

’Wat bezielt je om dit te doen?’

Sabotage hek van leeuwen in dierentuin Landgraaf

Ter illustratie.

Ter illustratie.

LANDGRAAF - Vandalen hebben deze maand gaten geknipt in twee hekken van het leeuwenverblijf van familiepark Mondo Verde. Dat meldt het park in Landgraaf vandaag. Er zijn geen leeuwen ontsnapt, maar dat was mogelijk wel de intentie van de daders.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Aanvankelijk werd een hek vernield dat het publiek op afstand houdt. Daarna werd in het hekwerk van het daadwerkelijke verblijf een gat geknipt. Dat was 1,5 meter hoog, aldus het familiepark op sociale media.

De vandalen sloegen ’s nachts toe. Op dat moment zaten de leeuwen in een nachtverblijf. Omdat medewerkers het dagverblijf elke ochtend controleren vóórdat de dieren naar buiten mogen, konden ze niet ontsnappen.

Wel vraagt het familiepark zich af of het om bewuste sabotage gaat die tot doel had om de dieren te laten ontsnappen zodra ze ’s ochtends het verblijf zouden betreden.

Het dierenpark zegt blij te zijn met de afloop van het ’bizarre incident’ maar zit vanzelfsprekend erg met de vernieling in zijn maag. „Wat bezielt iemand om dit te doen?!”