Nieuws/Binnenland
2083706853
Binnenland

Mariniers opnieuw uit de kleren voor kalender

DEN HAAG - Het Korps Mariniers heeft vrijdag weer een speciale kalender gelanceerd waarvoor mariniers uit de kleren zijn gegaan. Na het succes van vorig jaar is besloten om opnieuw, maar wel voor het laatst, een kalender uit te geven.

Het gaat om een verjaardagskalender, waarop bijna elke maand een marinier met ontbloot bovenlijf valt te zien. De foto’s zijn gemaakt met het thema ’amfibisch’. Dat slaat op het „onderscheidend vermogen van het korps om te vechten op de grens van land en water”, meldt het ministerie van Defensie.

Met de kalender hoopt het korps het contact met de samenleving „een beetje te repareren”, nu dat door de coronacrisis zeer beperkt is. Veel activiteiten zijn namelijk geschrapt. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar verschillende goede doelen.

De kalender die vorig jaar werd gemaakt was een doorslaand succes, zegt het departement. De eerste 3550 exemplaren waren binnen 24 uur uitverkocht. Er werden 1665 kalenders bijgedrukt, een aantal dat verwijst naar het oprichtingsjaar van de elite-eenheid van de marine.

Goed doel

Staatssecretaris Barbara Visser kreeg vrijdag het eerste exemplaar. Ze noemde de kalender een collector’s item. „Dat betekent dat de fans van het Korps Mariniers er snel bij moeten zijn. Naast de inhoud van de kalender is het natuurlijk extra mooi dat de opbrengsten naar het goede doel gaan.”