Nieuws/Buitenland
2084959148
Buitenland

Politie op Mallorca verjaagt strandgangers met helikopter

PALMA - De politie op het Spaanse eiland Mallorca zet groot materiaal in om ervoor te zorgen dat mensen zich houden aan de coronamaatregelen. Zo werden dit weekend badgasten van het strand verjaagd met hulp van een laagvliegende helikopter, meldt de krant Diario de Mallorca.

Eind vorige maand heeft de regionale regering van de Balearen, waar Mallorca onder valt, nieuwe maatregelen afgekondigd vanwege het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus. Zo zijn de stranden en parken tussen 21.00 uur en 07.00 gesloten.

Om die nachtelijke afsluiting af te dwingen kregen badgasten die dit weekend zich na negenen nog op het strand bevonden te maken met een laagvliegende helikopter. Met luidsprekers werd opgeroepen om het strand te verlaten. Op beelden is te zien hoe sommige strandgangers naar de promenade vluchten vanwege de harde wind en het lawaai van de helikopter.

Vanwege het oplopende aantal besmettingen in Spanje heeft Nederland vorige maand het reisadvies voor heel het land aangescherpt, van geel naar oranje.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop