Nieuws/Binnenland
2085227
Binnenland

VVD baalt van integriteitskwesties

Partijvoorzitter Christianne van der Wal.

Partijvoorzitter Christianne van der Wal.

Arnhem - VVD-partijvoorzitter Van der Wal baalt ervan dat haar partij nog altijd de lijstjes met integriteitskwesties aanvoert.

Partijvoorzitter Christianne van der Wal.

Partijvoorzitter Christianne van der Wal.

Dat zei ze zaterdag op het partijcongres. „Hoe kan het nou toch zijn dat wij pas nadenken over het moreel kompas ná berichtgeving in de media. Wij moeten van onbesproken gedrag zijn.” Ze vindt dat de liberalen hieraan moeten werken, zo sprak ze de zaal toe.

Ook op andere punten was Van der Wal streng. Ze vindt dat de partij niet achterover moet leunen nu het al jaren voorspoedig gaat, maar zichzelf moet gaan vernieuwen. „Stel je nou voor dat het lukt verder te groeien, nog relevanter te zijn, aan te sluiten bij die nieuwe generatie.” Ze hoopt op 60.000 leden.

Daarom introduceert ze een vernieuwingsprogramma met werkgroepen, waaraan leden hun aandeel kunnen leveren. Ook komt er een evaluatie van de partijstructuur. „De sleutel ligt bij ons allemaal.”

Vrijdagavond sprak ook VVD-fractievoorzitter Dijkhoff het congres toe over vernieuwing. Hij introduceerde een aantal thema’s waarop hij nieuwe plannen wil uitwerken, zoals de bijstand en vluchtelingen.