2086148
Buitenland

Droefenis om verwoestend vuur

Grote brand in Duits pretpark Europapark

Rust - In het Europa-Park in Duitsland heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. Die brak uit in een opslagruimte bij de attractie Piraten van Batavia. Die ligt in het themagebied Nederland. Het vuur breidde zich aanvankelijk uit, maar inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle.

Wel moeten nog enkele brandhaarden worden geblust. Het park meldde dat er voor zover bekend geen gewonden zijn. Na het uitbreken van de brand omstreeks 18.20 uur werden alle mensen in het park geëvacueerd, meldde de politie. Circa 25.000 mensen bezochten zaterdag het Europa-Park. Over de oorzaak van de brand kon het park nog niets zeggen.

„Treurige dag voor Europapark, maar bedankt iedereen die ons meehelpt ons levenswerk te redden!”, schrijft gezagvoerder Michael Mack. „Ik kan mijn gevoelens niet beschrijven. Gelukkig niemand gewond.”

Het Duitse themapark, naar eigen zeggen het grootste van Duitsland, werd in 1975 geopend en bevindt zich op zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Straatsburg. Het trekt ook veel Nederlandse bezoekers. Een van hen beschreef hoe mensen wegrenden van het vuur, maar overwegend rustig bleven.