Nieuws/Binnenland
2087450641
Binnenland

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk helemaal dicht om coronadrukte

HARDERWIJK - Omdat nu ook de spoedeisende hulpafdeling van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk helemaal vol is met coronapatiënten, wachtend op een bed op een verpleegafdeling, moet het ziekenhuis de deuren sluiten voor nieuwe patiënten. Dat doet het ziekenhuis tot in ieder geval woensdagochtend 10.00 uur, zo laat het ziekenhuis dinsdagavond weten.

„Het overplaatsen van patiënten naar andere ziekenhuizen lukt onvoldoende, omdat deze met hetzelfde probleem kampen. Daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om vannacht dicht te gaan”, aldus bestuursvoorzitter Relinde Weil. Ook het hoge ziekteverzuim onder medewerkers door corona speelt een rol in de toenemende druk op het ziekenhuis. „Wij weten dat landelijk hard wordt gewerkt aan het vergroten van de ziekenhuiscapaciteit voor de opvang van coronapatiënten. Laten wij hopen dat dit op zeer korte termijn lukt.”

Patiënten die met spoed behandeld moeten worden moeten nu naar ziekenhuizen in de omgeving worden gebracht, zoals in Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle.