Nieuws/Buitenland
2088226637
Buitenland

Huwelijksaanzoek gaat fout, man steekt huis in brand

SHEFFIELD - De 26-jarige Albert Ndreu was er helemaal klaar voor: hij ging zijn vriendin Valerija Madevic ten huwelijk vragen. Twee weken lang had hij alles minitieus voorbereid. De hele woonkamer hing vol met ballonnen, romantische muziek klonk door de speakers en met waxinelichtjes had hij ’Marry me?’ op de vloer ’geschreven’. Dat laatste had hij wellicht beter niet kunnen doen.

Na zijn voorbereidingen haalde Albert zijn vriendin op om haar de verrassing te laten zien. Aangekomen bij hun huis bleek het in lichterlaaie te staan. De flat liep grote schade op, maar de Britse man was vastberaden. Tussen de verschroeide meubels ging hij op zijn knieën. En Valerija zei ja!

„Ik vond het lastig om het juiste moment voor het aanzoek te vinden”, zo laat hij aan Britse media weten. „Het ging niet zoals gepland maar ze zei ja, dus ik denk dat de dag niet verliep zoals ik verwacht had, maar het einde was precies zoals ik hoopte dat het zou zijn.”

Albert en Valerija woonden pas een maand in het appartement. Op dit moment logeren ze bij een neef van Albert. Ze hopen binnenkort te horen wanneer ze terug naar huis mogen. Maar kaarsen en ballonnen, dat is voorlopig even verboden terrein voor Albert. „Ook al komt zijn verjaardag eraan”, aldus Valerija.

Wanneer de twee elkaar het jawoord gaan geven, is nog onduidelijk. Dat er een bruiloft komt, is zeker, ook na de klunzige actie van Albert. „Meubels kun je vervangen, onze liefde voor elkaar niet.”